Uticaj web dizajna na seo, vaš brend i ostalo

Da li smatrate da bi web dizajn trebao biti izolovani deo vaših marketinških napora?

Ako je odgovor da, verovatno sledite mit!

uticaj web dizajna

Ono što danas treba da znate je da to može da unazadi vaše poslovanje na više načina. Web dizajn, iako je sa estetske tačke gledišta svakako važan, obuhvata mnogo više. Od SEO-a i prometa do brendiranja, web dizajn vašeg web sajta utiče na vaše celokupno prisustvo na Internetu.

Mnoga preduzeća i profesionalci shvataju da je web dizajn važan, ali da li zaista znaju zašto?

Vreme je da prestanete da se zadovoljite plitkim odgovorima i počnete da analizirate činjenice. Web dizajn je važan - ali zašto? I kakav uticaj to ima na ostale aspekte vašeg poslovanja?

Važnost dobrog web dizajna

Elementi dizajna su eksponencijalno moćniji od sadržaja, u smislu nepoverenja. Prema istraživanju, na pitanje da objasne zašto nemaju poverenja u web sajt, 94 procenta posetilaca direktno je komentarisalo elemente web dizajna, dok se samo 6 procenata odnosilo na određeni sadržaj. Iako je studija bila usmerena na zdravstvene web sajtove, čini se praktičnim da bi se isti osnovni principi preneli i na druge industrije.

Web dizajn je možda najvažniji, ali sadržaj je i dalje od vitalnog značaja. Kada su od istih učesnika tražili da navedu razloge zbog kojih veruju određenim web sajtovima, sadržaj je igrao ulogu u 83 procenta odgovora. Ljudi vole sajtove koji su informativni, relevantni, sveži, jasni i nepristrasni.

I sadržaj i web dizajn su neverovatno važni, a pored toga idu ruku pod ruku. Bez kvalitetnog dizajna, posetioci verovatno neće odvojiti vreme da pročitaju sadržaj u koji ste uložili vreme.

Kada pristupate web dizajnu imajući na umu SEO, morate razmišljati dugoročno. Trendovi dizajna dolaze i odlaze, ali vaš brend i prisustvo na mreži trajaće duže. Previše fokusiranja na prolazne dizajnerske trendove može biti problematično, ali takođe ne želite u potpunosti da ignorišete trenutne stilove.