Kako je preduzetnik iz Mladenovca počeo da prodaje svoje proizvode po celoj Srbiji?

Ovo je priča o jednom proaktivnom preduzetniku iz Mladenovca koji je zbog jedne dobre odluke došao do boljih poslovnih rezulatata nego što je i sam očekivao.

Naime firma Laki Industry koja se već dugi niz godina bavi proizvodnjom i prodajom kvalitetnih radnih uniformi, ove godine odlučila je da svoje proizvode ponudi i kupcima van Mladenovca.

Laki Industry

Prva opcija da to postigne bila je otvaranje nove radnje u Beogradu jer u velikom gradu postoji veći broj potencijalnih kupaca, ali to sa sobom nosi ogromna početna ulaganja i potrebu za zapošljavanjem novih radnika kao i niz administrativnih zavrzlama.

Druga opcija, ona za koju se na kraju ova firma i odlučila, bila je izrada kvalitetne internet prodavnice i izlazak na online tržište cele Srbije.

Za izradu web prodavnice angažovan je još jedan mladenovački preduzetnik, 25-ogodišnji diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva Stefan Stanković, odnosno firma Young Soft Mladenovac.

Nakon 45-ominutnog sastanka uz kafu na kome je vlasnik firme Laky Industry predstvio Stefanu ambicije i želje oko širenja tržišta, proces izrade web shopa je mogao da počne.

sastanak

Vrlo brzo nakon sastanka a na osnovu zahteva, dobijeni su predlozi dizajna sajta, funkcionalnosti koje treba implementirati kao I predlog strategije online prodaje.

Dati rok za izradu internet prodavnice bio je 4 nedelje, ali web shop postao je dostupan kupcima na internetu već posle 3 nedelje I tada smo počeli sa promovisanjem nove web prodavnice.

Magija je mogla da počne

Za vođenje reklaminih kampanja ponovo je angažovan Stefan, u prvih mesec dana reklamiranja odlučeno je da se udje sa ograničenim sredstvima jer ipak web shop je tek napravljen i nismo znali kakav će odaziv ljudi da bude ali…

Samo u prvih 10 dana reklamiranja preko web prodavnice je prodato toliko proizvoda da je kompletna investicija u izradu web sajta i u reklamu bila vraćena, ponavljam samo u prvih 10 dana!

Zanimljiv detalj je to što su porudžbine stizale iz cele Srbije od Novog Sada, preko Čačka i Sjenice, do Užica I Niša, to su sve mesta udaljena stotinama kilometara od Mladenovca i sasvim sigurno možemo reći da se bez internet prodavnice ni jedna od ovih prodaja ne bi desila.

Mapa Srbije

Jedna porudžbina bila je čak preko 200 eura, a s obzirom da su radne uniforme koje proizvodi Laki Industry veoma kvalitetne sigurni smo u to da će svi kupci biti zadovoljni i u nekom trenutku ponovo samostalno naručivati proizvode preko web prodavnice.

Da li ste i Vi u trgovini?

Ako je odgovor potvrdan, a jeste ako se bavite prodajom bilo koje vrste, vreme je da prestanete da se ograničavate samo na kupce iz Vaše okoline I da svoje proizvode ponudite kupcima iz cele Srbije.

Kontaktirajte Stefana pozivom na broj telefona 0659061997, slanjem email-a na office@youngsoft.rs ili preko naše kontakt forme, dogovorite taj sastanak i prodajte svoje proizvode širom Srbije i regiona.

Pored toga ako imate firmu i želite kvalitetnu web prezentaciju pročitajte više o izradi web sajtova.