Šta je web prodavnica?

Prosto rečeno web prodavnica je sajt koji sadrži mehanizam za poručivanje proizvoda online.

Vođenje online prodaje vlasniku olakšava personalizovani admin panel koji pravimo za svaku kompaniju i preko koga lako dolaze do informacija kao što je evidencija prodatih proizvoda, zaradjeni novac preko web shopa, završene porudžbine kao i porudžbine koje još uvek nisu poslate.

Takođe da neka porudžbina koja se dogodi ne promakne vlasniku, obaveštenje da se dogodila nova porudžbina može da stigne na email ili na broj telefona prilikom svake dospele porudžbine

Da li je web prodavnica potrebna u poslu kojim se Vi bavite?

Ako u poslu kojim se bavite isključivo nudite usluge onda u Vašem slučaju izrada web prodavnice nema baš nekog smisla, više smisla ima napraviti web sajt sa sistemom online zakazivanja koji bi Vam omogućio lakši menadžment.

Ali ako se bavite bilo kojom vrstom trgovine, onda dobar web shop ima veliki potencijal da Vam razvije biznis, poveća prodaju I umnogostruči profit.

Prednosti koje Vam donosi web prodavnica

Najvažnija prednost koju imaju biznisi sa web shopom u odnosu na one koji ga još uvek nemaju je ta što do njihovih proizvoda mogu da dodju ljudi iz cele zemlje a ne samo iz njihovog mesta.

Ako imate samo fizičku prodavnicu recimo u Novom Sadu, da li mislite da će neko iz Leskovca da sedne u kola i krene za Novi Sad da kupi patike od Vas ma kolko one bile dobre?

Naravno da neće jer se ne isplati ni novčano ni vremenski, ali ako imate web shop i sve što on treba da uradi je da klikne na 3 dugmeta i patike mu stižu sutradan vrlo verovatno ćete prodati patike nekome kome da nemate web shop nikad ne biste prodali.

Druga veoma važna prednost je što web shop radi 24/7 svakog dana i kad god neko poželi da kupi proizvod koji nudite on to može da uradi online.

Vreme potrebno za izradu web prodavnice

Vreme izrade varira od funkcionalnosti koje želite da imate na web shopu, npr da li želite admin panel na kome ćete sami dodavati proizvode I kategorije ili želite da mi održavamo web šop nakon izrade.

Za jednu prosečnu web prodavnicu sa par kategorija koje imaju po nekoliko potkategorija, sistemom pretrage na sajtu i poručivanja online potrebno je par nedelja do jednog meseca za izradu.

Ali ako imate ogroman broj proizvoda po kategorijama koje treba ubaciti i želite kompleksna filtriranja proizvoda npr na osnovu boje, automatizovano dodavanje sadržaja, email marketing sistem… onda izrada može uzeti I vise meseci.

Cena izrade web prodavnice

Cena izrade web prodavnice takođe varira od vaših zahteva ako želite prosečnu web prodavnicu sa do 100 proizvoda koje bismo mi ubacili cena bi bila oko 500 eura.

Ako želite i sistem preko koga biste vi sami mogli naknadno da dodajete, brišete I menjate proizvode cena bi bila veća za oko 100-150 eura zavisi od kompleksnosti proizvoda (da li imaju samo opis ili imaju I karakteristike, recenzije…)

A za najkompleksnije web shopove koji mogu uzeti I vise meseci za izradu cena možebiti I vise hiljada.

Ako je Vama potrebna izrada web prodavnice pozovite Stefana, našeg web programera na broj telefona 0659061997 ili nam pošaljite email preko naše kontakt forme