Diplomirani strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva

Stefan Stanković

Zdravo, ja sam Stefan Stanković. Imam 26 godina i diplomirani sam strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva. Svoje profesionalno putovanje započeo sam u visokoj školi za informacione i komunikacione tehnologije u Beogradu, na kojoj sam diplomirao na smeru Internet Tehnologije i modulu web programiranje.

Tokom studija slušao sam i položio desetine predmeta vezanih za web dizajn, web programiranje, dizajniranje baza podataka i internet tehnologije uopšteno. Diplomirao sam 2020. godine sa prosečnom ocenom 8,2.

Već tada sam stekao i prva praktična iskustva, jer je program ove visoke škole tako osmišljen da pre diplomiranja svaki student mora napraviti 8 kompletnih web sajtova kroz praktični deo predmeta vezanih za web dizajn i programiranje.

+381 65/906-19-97
stefan@webprogramer.rs
office@youngsoft.rs

Stefan Stankovic

Radno iskustvo

Nakon studija odlučio sam se da krenem preduzetničkim putem i mesec dana nakon diplomiranja otvaram svoju preduzetničku radnju. Danas imam punih 5 godina profesionalnog iskustva i preko 100 samostalno kompletiranih web projekata, od informacionih korporativnih sajtova preko internet prodavnica do kompleksnih web aplikacija.

Pored samostalnih projekata, 2 godine radio sam i u timu sa Milenom Čančarević, asistentom na Visokoj školi za informacione i komunikacione tehnologije, gde sam bio zadužen za backend deo projekata (REST API).

Najveći deo projekata (preko 95%) radio sam u PHP Laravel Framework-u i samim tim u njemu imam najviše iskustva.

Veštine

S obzirom da uglavnom radim samostalno imam znanja iz dizajna, frontend i backend programiranja kao i iz dizajniranja baza podataka. Tehnologije u kojima radim svakodnevno od početka svoje karijere:

Web dizajn: HTML, CSS, Bootstrap | Frontend: JavaScript (jQuery) | Backend: PHP Laravel | Baze podataka: MySQL | CMS: WordPress i AEM

html css bootstrap javascript jquery php laravel mysql wordpress aem

Između ostalog radio sam automatizovano generisanje PDF fajlova, Excel fajlova, automatizovano slanje emailova uz praćenje statistike otvaranja i klikova, automatizovano slanje SMS poruka, povezivanje na platne procesore za plaćanje karticama, automatizovanu recurring mesečnu naplatu, automatizovano generisanje QR kodova, CRON job-ove i još mnogo toga.

Od API-ja imam iskustva u radu sa Mailgun-om, Twiliom, Google Maps API, Flash API, MerchantSafeUniPay API, NBS api za generisanje NBS QR koda.

Na više projekata radio sam i razvijanje admin panela za praćenje raznih statistika, slanja newsletter-a korisnicima kao i CRUD operacija nad bazom podataka uz validaciju, filtriranje i sortiranje, a za projekte na kojima sam razvijao REST API radio sam i sa SWAGGER-om za lakšu komunikaciju sa frontend-om.

Takođe naglasio bih da se projekti koje radim izuzetno dobro kotiraju na Google pretrazi i velika većina je na prvoj stranici za njima relevantne ključne reči, a moj sajt (youngsoft.rs) je na najvišim pozicijama za ključne reči izrada internet prodavnica, izrada web prodavnica, izrada web aplikacija...

Klijenti

Viessmann Beograd: Sa Beogradskom ekspoziturom ove velike nemačke firme sarađujem od početka svoje profesionalne karijere i do sada sam za njih napravio 10 izuzetno kompleksnih web aplikacija za teritorije Srbije, Makedonije, Albanije i Bugarske. Razvijene web aplikacije pored jako zahtevnih frontend funkcionalnosti imaju i izuzetno kompleksne backend delove i admin panele.

Projekti za Viessmann: Glavni korporativni sajt, Konfigurator grejanja, Konfigurator solarnih panela, Konfigurator klima uređaja, Kalendar predavanja, Pronalazač kodova grešaka, Blog sajt sa novostima, pored ovih sajtova radjeno je još internih projekata za administrativne potrebe koji nisu javno dostupni

Chip Card AD Beograd (Payten/Asseco grupacija): Saradnja sa Chip Card-om krenula je 2022. godine nakon integracije njihovog platnog procesora na jednu web aplikaciju prilikom čega sam postavio rekord u brzini integracije i zbog toga sam dobio ponudu od Chip Card-ovog Account Managera da radim na implementaciji platnog sistema za njihove klijente. Chip Card-ov platni sistem sam integrisao u dosta projekata, svaki put u rekordnom roku zbog čega su me 2024. godine angažovali na rekonstrukciji njihovog korporativnog sajta chipcard.rs na čijem održavanju od tada radim.

Saradnja

S obzirom da poslujem sa svojim pravnim licem dostupan sam isključivo za part time remote saradnju uz ugovor tehničko-poslovnoj saradnji između Vaše i moje firme, samim tim doprinose za sebe plaćam sam i nemate potrebe da me prijavljujete kao svog radnika.

+381 65/906-19-97 | stefan@webprogramer.rs | office@youngsoft.rs