Koja je razlika izmedju web sajta I web aplikacije?

Pošto je jedna naša usluga izrada web sajtova, a druga izrada web aplikacija prvo moramo da vidimo koja je razlika izmedju web sajta i web aplikacije.

Web sajt u najjednostavnijem smislu je vaša online vizit kartica, sadrži sve potrebne informacije o vašoj kompaniji, vaše usluge i proizvode kontakt informacije i to su sve statični podaci.

Pa dobro a šta je onda web aplikacija? Web aplikacija je web sajt sa ugrađenim određenim vidom inteligencije (funkcionalnosti).

Najjednostavniji primer je pretraga na web sajtu. Kako funkcioniše pretraga? Vi ukucate npr. reč 'patike' i vama će se od više hiljada proizvoda koji postoje na tom web sajtu prikazati samo patike – što znači da je taj web sajt dobio dovoljno inteligencije da zna koji su proizvodi patike a koji nisu.

Kako web sajt postaje inteligentan? Tako što u izradi tog sajta programer napiše algoritam (isprogramira sajt) da on zna da prepozna želju korisnika i u skladu sa tom željom izvrši određenu akciju.

Prednosti koje Vam donosi web aplikacija

U različitim branšama web aplikacije služe za različite stvari, ali jedna zajednička prednost je automatizacija.

Daću Vam primer, recimo da se bavite prodajom automobila, na svom sajtu možete napraviti stranicu na kojoj će korisnici popuniti kratak formular sa njihovim zahtevima (automatska klima, petoro vrata...) i aplikacija će na osnovu unetih zahteva da proračuna koji automobil iz vaše ponude zadovoljava njihove želje i predložiti im najpovoljniji.

Nakon toga tu je i marketinški deo, lako se može implementirati sistem koji će klijentima nakon što su popunili taj formular i time iskazali interesovanje da pošalje ponudu personalizovanu tačno za njih i time će oni dobiti utisak da se neko bavio baš njihovim slučajem.

Na kraju kada dodje do prodaje, umesto da ručno popunjavate papirologiju aplikacija se može isprogramirati da automatski popuni sve za vas (garantni list, sve potrebne potvrde...) i time Vam uštedi vreme koje biste Vi potrošili na to.

Da ne nabrajam sada različite funkcionalnoti koje mogu da se isprogramiraju poenta je da sve što zamislite može i da se napravi u aplikaciji i time ćete olakšati sebi posao i ubrzate proces rada.

Koliko vremena uzima izrada jedne web aplikacije?

S obzirom na spektar funkcionalnosti koje se mogu implemetirati u jednoj web aplikaciji i vreme izrade drastično varira. Ali da kažemo okvirno neka prva verzija web aplikacije sa osnovnim funkcionalnostima zahteva višenedeljni rad.

Web aplikacije skoro nikad ne ostaju na prvoj verziji jer se uvide dalje mogućnosti za unapređivanje i nedostaci koje je potrebno srediti, samim tim većina web aplikacija se konstantno unapređuje i dodaju se nove funkcionalnosti koje još više automatizuju proces komunikacije sa klijentima.

Cena?

Cena web aplikacije = sati potrebni za izradu * cena programerskog sata.

U prevodu što više zahteva imate, to će duže vreme izrade biti i cena će eksponencijalno rasti.

Za manje web aplikacije koje zahtevaju 2 do 3 nedelje za izradu cena kreće od 500 eura.

Ako je Vama potrebna izrada web aplikacije pozovite Stefana, našeg web programera na broj telefona 0659061997 ili nam pošaljite email preko naše kontakt forme